Hakkımızda

Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, Üniversitemizin bilgisayar, ağ ve iletişim hizmetlerini yürüten idari icra birimi olup kurum organizasyon yapısında Genel Sekreterlik Makamına bağlı çalışmaktadır.

Merkez kampüsümüzden ULAKBİM tarafından sağlanan Metro Ethernet bağlantısı ile internete çıkılabilmektedir. Üniversitemizin tüm binalarında kablosuz internet, eduRoom, EduGain
hizmetleri verilmektedir.

İnternet Erişimi
Merkez Kampüs : 800 Mbps
Nihat Deli Balta Göle MYO: 60 Mbps
Posof MYO : 60 Mbps
Çıldır MYO : 50 Mbps
Dr.Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Merkezi: 30 Mbps

Ardahan Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı; e-posta, ağ güvenliği, üniversite web sayfasının hazırlanması ve sayfanın güncellenmesi hizmetlerini yürütmektedir. Araştırma, geliştirme ve uygulama için gerekli bilgisayar alt yapısını ve network sistemini hazırlamak, bunun için ihtiyaç duyulan elektronik cihazları ve bunların yazılımlarını temin etmek, üniversite içerisindeki sunucuların bakım, onarım ve teknik hizmetlerini sağlamak Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca yürüttülen başlıca çalışmalardır.

AMAÇLARIMIZ

• Üniversitemizde bulunan bilgisayar sistemlerinin sağlıklı çalışmalarını sağlamak,
  • Kampüslerimizde iletişim altyapısını (elektronik ağ yapısını) oluşturarak işletmek ve yönetmek,

• Üniversitemiz internet kullanım politikalarını belirlemek ve uygulamak,

• Üniversitemiz web sayfası tasarlama, düzenleme ve güncelleme çalışmalarını sürdürmek, diğer tüm birimlere web sayfaları konusunda teknik ve alt yapı desteği vermek,

• Bilgisayar ağını sağlıklı ve her türlü tehlikeden korunmuş biçimde düzenleyerek hizmete sunmaktır.